FAQ Често задавани въпроси.

Как преминава изработката на един уеб сайт?

Първо правим консултация с Вас за да придобием обща картина за проекта. Веднъж щом уточним Вашите нужди и изисквания ние правим първоначален изглед на дизайна на сайта (обикновено на началната страница). Ако бъде одобрен от Вас продължаваме с изработката на xHTML структурата и оформянето на изгледа на сайта, чрез CSS. Последната стъпка е изработването на динамично приложение, което ще задвижва самия сайт (ако е необходимо такова). По време на самия процес на разработка ние ще поддържаме връзка с Вас за да бъдете информирани за развитието на проекта.

Обратно горе

Колко време отнема изработката на един уеб сайт?

Това силно зависи от естеството на самия проект. Прости статични сайтове отнемат около две седмици. Голямо динамично уеб приложение съответно би изисквало повече време. Срокът за изработка се уточнява от нас по време на изготвянето на офертата от наша страна.

Обратно горе

Колко ще струва?

Фиксираме цена по време на изготвянето на офертата. Така Вие имате предимството да знаете колко ще Ви струва самия проект още преди започването му.

Обратно горе

Какви технологии се използват?

За да структурираме страницата използваме стандартен xHTML, за външния облик на самата страница използваме стандартен CSS и за по-голямата част от проектите, за които се налага програмиране използваме Catalyst Web Framework в съчетание с MySQL бази данни. Освен това за по-голямо удобство на посетителите, както и за някои графични ефекти използваме JavaScript и AJAX.

Обратно горе

Ами оптимизацията за търсачки?

За да бъдете намерени в интернет трябва да имате добра позиция в търсещите машини като Google. Страниците изкуствено напълнени с ключови думи вече са отживелица и не са особено полезни. Страниците Ви трябва да са „удобни“ за търсещите машини. Ние сме запознати с техните изисквания можем да помогнем за по-доброто Ви класиране.

Обратно горе

Какво означава xHTML?

xHTML е езикът на World Wide Web (WWW). HTML файлът съдържа текстът на самото съдържание (логическата структура на документа) и информация за някои определени атрибути отнасящи се за определени пасажи текст като удебелен текст, курсивен текст и др. Що се отнася до HTML кодът ние се придържаме към стандартите на World Wide Web Consortium.

Обратно горе

Какво означава CSS?

CSS е език за стилово оформяне на външния вид на HTML документа. С него могат да се задават цветове, шрифтове, линии, височини, широчини на елементи, фонови цветове или изображения, прецизно позиционирани и много други полезни функционалности. Чрез CSS постигаме желания от Вас външен облик на сайта. И отново, ние работим според стандартите за CSS на World Wide Web Consortium.

Обратно горе

Какво е JavaScript?

JavaScript е обектно ориентиран програмен език, който се изпълнява на вашия браузър. Той позволява активно да четете, пишете или модифицирате документа или части от него, без да се налага да презареждате страници. Ние използваме JavaScript заедно с AJAX, което позволява например да изпращате данни чрез формуляр без да се налага да презареждате страницата и всеки път отегчително да чакате.

Обратно горе

Какво е AJAX?

AJAX прави възможно динамично и асинхронно да получавате съдържание от сървъра или бази данни, без да кара потребителя да зарежда следващата страница и да чака. Самата комуникация със сървъра се осъществява на заден план, като същевременно потребителят може да работи с текущото съдържание на страницата.

Обратно горе

Какво е MySQL?

SQL е обобщен, стандартизиран език използван за достъп до бази данни. MySQL е система за релационни бази данни, която позволява добра организация на данните, скорост за работата с тях и гъвкавост.

Обратно горе

Какво е Catalyst?

Catalyst е основа за изграждане на уеб приложения базирани на бази данни, написана на програмния език Perl. Catalyst е с модулна структура която позволява отделянето на приложението на три слоя. Модел, който описва и оперира с базата данни. Изглед, който се грижи за генерирането на самия HTML код от шаблони и попълването му с данни. И контролер, който организира логиката на самото приложение. Това е така нареченият MVC модел на програмиране.

Обратно горе

Какво означава Хостинг?

Хостинг е мястото, върху което се разполага самия сайт за да бъде достъпен от интернет пространството. Това е пространство заделено върху достъпен от мрежата сървър. Тази услуга обикновено се заплаща. Цената се определя в зависимост от необходимите ресурси и услуги.

Обратно горе